Direktkremering - begravning utan ceremoni

Pris: 7 850 kr

Vid direktkremation transporteras den avlidne till kremering utan föregående begravningsceremoni. Det kan ske i de fall man bestämt sig för att ta farväl på annat sätt eller om omständigheterna gör att en begravningsceremoni inte är aktuell. Kremering ska ske senast 30 dagar efter dödsdagen.

För många är det en självklarhet att ha en begravningsceremoni. Det är därför mycket viktigt att alla anhöriga / närstående är överens när man väljer en direktkremation. Finns det någon närstående som vill ordna en begravningsceremoni finns det få anledningar att gå emot den personens vilja.

När man bestämt sig för direktkremation hjälper Caelum begravningsbyrå till.

Vi tar hand om och sveper den avlidne, ordnar med transport till krematoriet och tar hand om det administrativa och gör bokningar.

Den avlidne måste enligt svensk lag transporteras i en kista. Vi har miljövänliga massiva furukistor, inredda med underlag, täcke och kudde.

Kyrkogårdsförvaltningen ansvarar för kremeringen och efter kremeringen förvaras askan i pappkarton om annan urna inte beställs. Askan gravsätts sedan på önskad plats, tex. minneslund, traditionell grav eller askgravplats av kyrkogårdsförvaltningen. Beställningsblanketter måste fyllas i för respektive typ av gravsättning. När ni bestämt er för var ni vill att den avlidne ska gravsättas meddelar ni oss och vi förser er med rätt blankett att fylla i. Senast ett år efter dödsdagen ska askan gravsättas.

krematorium_skogskyrogården
Rulla till toppen